PreservCAT: Resum de la Trobada de presentació de PreservCAT a l'Hospitalet de Llobregat el 24/11/12

dijous, 29 de novembre del 2012

Resum de la Trobada de presentació de PreservCAT a l'Hospitalet de Llobregat el 24/11/12

El matí del dissabte 24 de novembre de 2012, a les 11 del matí, novament ens aplegàrem per a presentar en societat el projecte PreservCAT. Aquest cop va ser a la seu del Centre d'Estudis de l'Hospitalet, ubicada a l'edifici Molí del Centre Cultural Tecla Sala de la ciutat riberenca, qui ens va acollir per a poder mostrar quines seran les motivacions, objectius i línies d'actuació de la futura nova associació a la societat civil de les comarques que envolten la ciutat de Barcelona.

La presentació, duta a terme per en Carles Riba, president del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, l'Esther Hachuel (Coordinadora del CECBLL) i per l'Ireneu Castillo (Portaveu de Plataforma “Protegim el Canal de la Infanta!” i coordinador del projecte PreservCAT), aplegà una nodrida representació d'entitats i persones a títol individual sensibilitzades amb la protecció del patrimoni cultural i natural de casa nostra. Entre elles destaquem els representants del Centre d'Estudis Cadaquesencs, Centre d'Estudis Beguetans, l'Avenç de Cornellà, ARD-Catalunya, Arxiu Històric de Santa Eulàlia de Provençana, Unió de Pagesos del Baix Llobregat, Centre Excursionista Espluga Viva i Apropat. Tanmateix destacar la presència del regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Hospitalet, en Lluís Esteve.

La sessió començà amb la presentació de l'acte i la benvinguda als assistents per part del president del Centre d'Estudis de l'Hospitalet, en Manuel Domínguez, oferint el seu suport a la iniciativa PreservCAT així com les instal·lacions del CEL'H en el cas que es cregués necessari per a les activitats futures de la nova associació en procés de constitució.

Posteriorment, en Carles Riba introduí el tema i explicant una mica el procés de gestació de PreservCAT, el relacionà amb les amenaces mediambientals que, sobre tot a la zona del Baix Llobregat, tenien com a gran protagonista el projecte Eurovegas, i que ha servit com a catalitzador de tota una sèrie de moviments en defensa del territori, entre ells PreservCAT.

L'acte continuà amb la intervenció de l'Esther Hachuel, coordinadora del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, destacant la importància participativa per a la societat i els drets col·lectius que es defensen des d'aquests tipus de moviments. Tot seguit, l'Ireneu Castillo, explicà mitjançant una presentació de diapositives, els detalls que envolten i les directrius que guiaran el projecte que s'està tirant endavant, el qual preveu constituir-se oficialment a principis del 2013.

Un cop acabada l'exposició però just abans de procedir al torn de col·loqui i, a petició de'n Carles Riba, tots els i les assistents es van presentar dient a quina entitat representaven i quins havien estat els motius per assistir a l’acte. Això va propiciar una animada conversa que seguí amb el torn de paraules on els assistents van tenir l'oportunitat d'expressar les seves reflexions i aportacions al voltant dels detalls a tenir en compte per a poder tirar endavant amb PreservCAT. Iniciativa que, tot sigui el dir-ho, va obtenir el suport unànime dels presents incloent-hi compromisos d'implicació tant a nivell personal com a nivell d'entitat d'alguns dels participants. Tanmateix, PreservCAT va merèixer les felicitacions per part del regidor de Medi Ambient de l'Hospitalet, en Lluís Esteve, el qual ens va animar a seguir treballant per a la materialització del projecte.

En arribat aquest punt, i sense res més a afegir per part dels participants a la trobada, s'aixecà la sessió a les 13.45 h.


-Ireneu Castillo-          
                                                                                                                   Coordinador de PreservCAT

Foto de l'acte cortesia de'n Juan Manuel Fernández

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada