PreservCAT: ACTA DE LA REUNIÓ DE TREBALL DEL 13/9/2012

dilluns, 17 de setembre del 2012

ACTA DE LA REUNIÓ DE TREBALL DEL 13/9/2012


Reunits a les 18,30h a la nova seu del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL), ubicada al carrer Estelí, nº 10 al Centre de Barri Mas Lluí a Sant Feliu de Llobregat, en Carles Riba (CECBLL), l'Esther Hachuel (CECBLL), en Lluís Parés (Unió de Pagesos), en Jaume Sans (Òmnium Cultural Baix Llobregat), en Ramon Plandiura (Associació Catalana de Juristes Demòcrates) en Roger Lloret (CEPA, Comissió Cívica del Patrimoni del Baix Llobregat), en Fran Villaescusa (Protegim el Canal de la Infanta) i l'Ireneu Castillo (Protegim el Canal de la Infanta), s'ha procedit a donar a conèixer als presents el projecte de PreservCAT i debatre les raons i punts de vista al respecte de cadascú dels presents.

Tanmateix van excusar la seva presència per incompatibilitats d'agenda els representants de Salvem la Platja Llarga i Bosc de la Marquesa, SOS Monuments, Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i Salvem Cal Trabal, si bé tots ells donant el seu suport a la iniciativa.

Va obrir la reunió en Carles Riba, president del Centre d'Estudis del Baix Llobregat el qual, després de fer esment a l'actualitat al voltant de la retirada final del projecte Eurovegas i congratular-se de l'èxit de la plataforma opositora, va introduir els orígens i motivacions que estan duent a la creació de l'entitat sense ànim de lucre que serà PreservCAT, la qual pretén lluitar per a la preservació dels recursos naturals, històrics i patrimonials de Catalunya.

L'Ireneu Castillo, posteriorment, va procedir a explicar els objectius i les línies d'actuació que guiaran el desenvolupament futur de les activitats de PreservCAT.

A continuació, es va procedir a obrir un torn de intervencions on els participants van expressar les seves opinions al voltant de la conveniència de la creació de PreservCAT, les motivacions particulars de cadascuna de les entitats per a donar suport a la iniciativa, la qualitat de la feina a realitzar i les importants implicacions que pot tenir en el panorama conservacionista de Catalunya les activitats d'aquesta nova entitat.

Un cop debatut els diferents punts de vista i opinió es van arribar als següents acords:

  • S'encarrega al Sr. Ramon Plandiura, com a representant de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates, la confecció d'un esborrany d'Estatuts que conformin la base de funcionament futur de PreservCAT.

  • S'encarrega al Sr. Ireneu Castillo la tasca d'obrir contactes amb entitats afins a la zona de Tarragona, per a organitzar en aquelles comarques, en data i lloc encara indeterminats -preferiblement dissabte i a finals d'octubre-, una reunió constituent on es doni el tret de sortida oficial a la labor a dur a terme per PreservCAT.


Sense cap més tema a tractar pel moment, a les 20,30 h es donà per acabada la reunió. Ens emplacem per a continuar amb la tasca empresa i a trobar-nos a la següent reunió de treball.


-Ireneu Castillo-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada