PreservCAT: Resum de la Trobada de presentació de PreservCAT a Manlleu el 22/12/12.

dilluns, 24 de desembre del 2012

Resum de la Trobada de presentació de PreservCAT a Manlleu el 22/12/12.


El dissabte 22 de desembre de 2012 la nostra ruta de presentació del projecte PreservCAT ens ha dut fins a terres osonenques. Aquest cop la trobada la vam organitzar, amb l'inestimable col·laboració dels amics del Grup de Defensa del Ter, al Centre Cívic Frederica Montseny de Manlleu. La reunió, convocada a les 11 del matí, va aplegar representants del Grup de Defensa del Ter, el Patronat d'Estudis Osonencs i Grup de Naturalistes d'Osona.

Per part dels organitzadors, l'Ireneu Castillo va ser l'únic conductor de la trobada, ja que per diverses circumstàncies personals d'última hora, va ser impossible la presència d'altres membres dels que habitualment donen suport a aquestes presentacions pel territori català, tals com en Carles Riba o l'Esther Hachuel, entre d'altres.

Un cop feta l'exposició de la iniciativa mitjançant la projecció d'una presentació Powerpoint als assistents, vam generar un interessant debat al voltant de PreservCAT del qual vam poder extreure les següents conclusions:

  • Degut a les circumstàncies especials que l'envolten, des del món rural en general no es percep com a urgent l'existència d'una entitat com PreservCAT, si bé amb una visió global de la problemàtica es reconeix que hi ha una creixent necessitat d'una entitat com la projectada.
  • Davant de totes les línies d'actuació que abordarà PreservCAT, la primera i principal haurà de ser la divulgativa i pedagògica, ja que tant sols així es podrà conscienciar la societat per aconseguir l'objectiu de fer el canvi de paradigma.
  • Es remarca la necessitat de tenir uns objectius clars que arribin amb facilitat a la societat que ha de ser receptora del missatge de PreservCAT.
  • Es reconeix la importància de buscar el punt de vista del territori, ja que les entitats que hi treballen són les que coneixen de primera mà les problemàtiques que afecten al seu territori.
  • S'apunta la necessitat de no entrar en conflicte de competències entre PreservCAT i les diferents entitats, si bé cal ser bel·ligerant en la conservació del patrimoni i amb la responsabilitat de les administracions en aquesta conservació.

Per a concloure l'acte, les entitats Patronat d'Estudis Osonencs i Grup de Naturalistes d'Osona ens expressen el seu total suport a la iniciativa presentada i queden a la nostra disposició davant les properes passes a seguir per a la constitució de PreservCAT. Per la seva banda, el Grup de Defensa del Ter no veu la necessitat de PreservCAT al seu dia a dia, si bé la veuen com una iniciativa positiva a nivell de país.

A les 13 hores, i sense més a afegir pels assistents s'aixeca la sessió d'aquesta trobada, que creiem força positiva per a continuar endavant amb PreservCAT.


-Ireneu Castillo-
Coordinador de PreservCAT



PreservCAT, a Manlleu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada